2-årig bröllopsdag
Hej på er! Det har varit tyst här några dagar nu igen, men vi valde att köra upp i fredags. Kände oss smått galna eftersom det kändes som om vi bara hunnit dricka morgonkaffet efter kroatienresan innan vi packade in oss i bilen, men vi insåg ändå att det var det bästa alternativet. Så vi har varit några dagar hos mina föräldrar, och nu har vi just kommit till Wiktors pappas sommarstuga där vi ska tillbringa några dagar innan vi åker till mina föräldrar igen.
Jag och Wiktor firar två år som gifta i dag, och eftersom vi visste att vi skulle vara i Närpes i dag (där det inte finns många restauranger direkt ...) så firade vi redan i går då Wiktor bjöd mig på en jättegod 3-rättersmiddag på 1h+k i Vasa. Adde hade det bra med sin mommo och moffa så länge.
Jag hade tidigare bara tagit en fika på 1h+k, och det var redan ett par år sedan, så det var roligt att pröva på deras mat nu också. Det var som sagt riktigt gott från början till slut, och servicen var trevlig också. En riktigt lyckad kväll!
(Fotograf: Anna Riska)
Det var roligt att få fira bröllopsdag igen, minnas tillbaka till en dag som bara var riktigt rolig från början till slut. Den blev precis som vi ville ha den. Det är en aning konstigt att tänka tillbaka i dag på hur mycket som hänt sedan dess, dagen blev verkligen början på en ny period i livet.
Så i dag dricker vi lite skumpa för att fira lite till och så lyssnar vi på låten som vi gick ut till i kyrkan: Axwell^Ingrossos "Something New". Den ger mig fortfarande gåshud:
I go where you go, cause we belong to something new.
En vanlig morgon
När jag vaknade i morse av att Wiktor stängde balkongdörren visste jag först inte var jag var, tyckte balkongdörren såg konstig ut, för "vår" balkongdörr i Kroatien var ju inte vit med grå gardin, haha.
Vi har haft en vanlig hemmamorgon och det har känts bra. Det var en glad Adde som kröp fram till sina leksaker när han vaknade och satte i gång och började leka med klossarna, gåvagnen och med "brum brum" som han kallar alla bilar.
Vi är inte ännu säkra på hur den här dagen kommer att se ut, men vi fortsätter tvätta berget av kläder och de mjukisdjur som Adde hade med sig på resan, framförallt hunden Bobbe. Det känns som att just Bobbe har blivit tappad på allt från båtgolv till stenplattorna vid Diokletianus palats i Kroatien, och han var mer svart än beige när vi kom hem. Sedan ska jag också ett varv till bibban och ut på en promenad, så får vi se sedan om vi kör upp till Österbotten i dag eller i morgon.
Hemma igen
Hej på er! Nu är vi hemma igen och flygresan gick bra. Vi har ätit, städat en del, packat upp, rensat lite i rabatten och snart ska Adde nattas. Vi har lite över en vecka i Kroatien bakom oss, och nu kanske ni tänker att vi kommer att stanna hemma och ta det lugnt ett tag? Men nej, i morgon eller senast på lördag kör vi upp till Österbotten och är där resten av Wiktors semester (en vecka). Vi har både bröllop och annat där som vi ska hinna med.
Det blir några fler inlägg från Kroatien, blandat med annat de kommande dagarna. Jag jobbar bland annat på ett tipsinlägg, som till exempel hur vi gjorde för att klara oss med Adde i den extrema värmen de två första dagarna. Ett tips är verkligen inte att ha barn utan hatt och i ärmlöst hela dagarna som på bilden, som är missvisande i sammanhanget, men jag ville ha med den för jag gillar den så mycket. På bilden hade jag tagit upp Adde ur vagnen efter att jag och Wiktor ätit klart för att känna så att han inte hade för varmt (och för att visa honom utsikten och duvan – han är otroligt förtjust i djur, precis som jag gissar de flesta barn är). Vi satt så fem minuter och fläktade oss i den ljumma vinden i skuggan innan vi lade ner honom i vagnen igen och gick vidare. Bilden blev i alla fall ett glatt minne från resan: en god lunch med fantastisk utsikt och sedan en Adde som blev överlycklig av en duva.
Nu ska vi fortsätta tvätta kläder här, och sedan när Adde somnat tror jag vi slänger oss på soffan resten av kvällen, pustar ut och kollar på Million Dollar Listing NY. En riktigt fin kväll på er!