Lumbarda

Det blev ett kort besök i Lumbarda i dag, kort eftersom där inte fanns så mycket att se, det var en väldigt liten stad. Fint ställe, men om man tvekar mellan vilken stad man ska bo i - Korčula eller Lumbarda - så rekommenderar jag Korčula alla gånger. Lumbarda kändes inte lika välskött, vattnet inte lika lockande att simma i och mindre historia och färre fina byggnader.
Höjdpunkten var Bire Winery, en kroatisk vingård, där vi var på en kort vinprovning. Roligt att få in en sådan också på resan, eftersom både jag och Wiktor gillar viner. Se mer från den på Instastory (@evelinawilson).
Innan vi for tillbaka till Korčula gick vi längs stranden och kollade på utsikten, tog en kaffe på en uteservering och sedan hoppade vi på bussen tillbaka. Till Lumbarda tog vi taxi, så det blev en kompromiss: taxi dit och buss tillbaka. Ingendera kostar mycket här på ön.
Väl tillbaka i Korčula promenerade vi från centrum till lägenheten, handlade med oss lite mat som jag och Wiktor ska äta här på terrassen nu när Adde har somnat. Det känns verkligen lyxigt med egen terrass, där kan man sitta ända till midnatt och njuta av värmen och lyssna på vågorna här nedanför (och en och annan bil som kör förbi).
Nu ska vi äta och sedan packa ihop allt inför i morgon då vi tar en morgonbåt till Hvar, blir roligt med ett nytt ställe även om vi verkligen älskar Korčula!
1 kommentar
Mirre Sweetwords

Oh så fint där är