Tallinn och Rataskaevu 16

I går steg vi upp tidigt och tog morgonbåten över till Tallinn. Vi hade gratisbiljetter som vi passade på att använda nu när vi alla är hemma. Bussen till båten gick 6:40 och vi var nära att missa den, men som tur väntade chauffören när han såg oss komma rusande. Sedan när vi kom till hamnen insåg vi att vi hade glömt våra gratiskuponger, men som tur trodde personalen på oss så vi fick gå ombord ändå och kom oss i väg.
En annan sak som vi hade tur med var vädret. När vi gick hemifrån ösregnade det, men när vi kom fram till Tallinn var det bara mulet, och på eftermiddagen efter att vi gått i butiker kom solen fram och det blev riktigt somrigt och varmt. Så den här dagen var definitivt de goda tingen tre.
Höjdpunkten i går var middag på en av våra favroitrestauranger i stan Rataskaevu 16. Förra gången vi var här, i maj (läs om det i det här inlägget), prövade vi på deras nya restaurang som heter Väike Rataskaeuv 16. Båda är jättebra, med riktigt god mat, bra service och riktigt billiga priser i jämförelse med vilken restaurang som helst i Helsingfors. Min huvudrätt i går var något på åtta euro och förrätten lite på sex euro. 
Adde trivdes på Väike i maj och också på Rataskaevu 16 i går. Vi fick ställa vagnen i lekhörnan, de hade bra barnstol och där fanns mycket att titta på när det gällde inredningsdetaljer som fångade Addes uppmärksamhet. Han är en van restaurangbesökare redan, så jag hoppas att det underlättar i framtiden också när vi har med honom (fingers crossed!).
Så vi hade åter igen en riktigt bra dag där i stan. I dag ska vi till Glims gårdsmuseum och titta på deras djur där, det är vackert väder ute så det blir bra program i dag. Vi hörs mer senare, ha det bra tills dess!
1 kommentar
Mirre Sweetwords

Men så mysigt att kunna nyttja och mysig familjetripp