Skumpa en sommarkväll och ny frisyr

Det blev en härligt somrig kväll i går, så det var perfekt att kunna träffa Azra och dricka skumpa till sent på kvällen och bara prata bort några timmar. Bästishäng när det är som bäst helt enkelt!
I dag är vi bara hemma, jag har planterat alla blommor som stått i krukor på altanen och terrassen i rabatten för att de ska ha en chans att överleva medan vi är i Österbotten. Jag och Adde tar tåget dit nu på lördag och så joinar Wiktor oss som sagt en vecka senare när han får semester. Så har jag bakat och fixat granola och sådant, nu blir det skrivjobb medan Adde sover sin första tupplur för dagen.
Innan jag träffade Azra i går kväll var jag ju till frissan och klippte och färgade håret. Färgade också ögonbrynen. Är inte helt bekväm i den nya frisyren ännu, men det tar ju alltid ett tag att vänja sig. Det var första gången på 1,5 år som jag färgade håret så det kändes bra att kunna göra det nu.
Under graviditeten och amningen ville jag inte färga, jag vet att många menar att det inte är någon fara, men samtidigt finns det inte särskilt mycket forskning om hur det kan påverka och åtminstone de första 3 månaderna av en graviditet rekommenderas det ju att man inte färgar håret, så då hade jag ingen lust att göra det under resten av graviditeten heller, eller under amningen. Jag kände att fåfängan är inte så viktig att jag var beredd att ta några onödiga risker, hur små de än kan vara. Men nu blev det av! Känns bra med mörkare hår igen som täcker mina grå hårstrån, haha.
1 kommentar
Yohanna af Skovde

SKönt att kunna stuva om i håret! Speciellt efter graviditeten. Gjorde inget heller med mitt hår och jag var så less på det tillslut!

Svar: Jo, sedan när det hunnit gå över ett år eller mera så börjar man bli riktigt trött på det, och också innan dess!
Evelina Wilson