Zéphirine Drouhin

Min Zéphirine Drouhin-ros vill inte riktigt fastna på bild, men den här bilden ger i alla fall ett hum om hur den ser ut, även om den är finare i verkligheten. Den ska klänga på en av altanväggarna, kommer att bli jättefint!
Bloggen har blivit lite lidande nu, min energi har inte varit på den bästa nivån direkt. Jag for inte på någon konsert i går heller för vädret var inte det bästa (konserten var utomhus) och jag kände att jag var tvungen att bara vara hemma en kväll med Adde och Wiktor för att ladda lite energi och ta det lugnt. Mycket program och sena kvällar med skrivjobb gör sitt ibland.
Jag får ofta frågan, och har ofta fått under åren: "Hur hinner du med allt?" Jag kommer att skriva ett annat inlägg om det senare, men tänkte skriva ett par ord om det redan nu. Frågan har aldrig känts naturlig för mig, för jag upplever att jag bara gör; jag vill ha något gjort och då ser jag till att få det gjort. Nu som mammaledig har frågan känts jättekonstig, för jag är ju hemma på dagarna med Adde – varför skulle jag inte hinna göra än det ena och än det andra? En stor orsak är i alla fall att jag tycker att det är helt okej att Adde leker för sig själv vissa stunder om dagarna OCH så har jag en man som ser det som en naturlig sak att dela på ansvaret hemma, för det är VÅRT hem, VÅRT barn och inte bara mitt hem och barn i rollen som fru och mamma (att jag ens behöver skriva ut det känns helt absurt, vi lever ju ändå på 2000-talet).
Men i vilket fall som helst är det inte som att jag aldrig blir trött heller och jag orkar inte alltid med allt jag heller (ifall någon har råkat få den bilden), som nu. Energin har känts på botten, ofta blir det så när jag haft perioder då jag umgåtts väldigt mycket med människor. Som jag skrivit tidigare har jag stort behov av att vara för mig själv också, och när jag inte hinner vara det så upplever jag lätt att energin bara rinner ur mig, för jag laddar energi när jag är för mig själv eller här hemma. Så, jag tror att det här med att hinna göra saker också hänger ihop med att man måste lära känna sig själv, lära känna sina egna behov så att man kan skapa den typ av balans man behöver för att orka och ha energi till att uträtta det man vill och känner är viktigt.
Nu ska jag ut i trädgården och rensa ogräs, det är terapiarbete enligt mig. Senare i dag lägger jag upp ett inlägg från onsdagens middag på möhippan som var jättekul!
 
0 kommentarer