Att prioritera sin tid

I dag steg jag upp tidigt som vanligt, strax efter klockan 6 för att hinna jobba lite innan Adde vaknade en timme senare. Det är lite segt ibland när väckarklockan ringer, men bara man stiger upp och får i sig ett par muggar kaffe går det bra. Jag är egentligen jättemorgontrött, men om man vill få saker gjorda så behöver man också hitta sätt att få till tiden till det. Om jag stiger upp tidigare på morgonen behöver jag inte sitta lika länge på kvällen, vilket innebär lite mera tid på tuman hand med Wiktor efter att Adde är nattad.
Jag försöker prioritera tiden så att jag ska få in de saker som är viktigast för mig: Adde och Wiktor och så mina egna projekt. Utifrån det planerar jag sedan in träffar med kompisar som nästa. Om jag inte planerar tiden och verkligen ser över prioriteringsordningen blir det lätt att jag lägger in för mycket annat varje dag, vilket sedan leder till att jag en dag inser att det har gått en månad (eller längre) utan att jag hunnit jobba något ELLER knappt ens sett Wiktor annat än i dörren när han åkt till eller kommit hem från jobbet. Erfarenheten har lärt mig att jag inte mår bra av det, samtidigt som jag har väldigt lätt för att lägga in för mycket av allt möjligt annat. Så därför har jag börjat bli väldigt noga med tidsprioriteringen. Och med att tänka efter först och kolla kalendern innan jag tackar ja till något.
När Adde vaknade, gick jag och lyfte upp honom och gav honom en flaska ersättning. Sedan åt vi gröt med honom, och efter det har han brummat runt här hemma och undersökt allt. Det är särskilt intressant att ligga och titta ut på terrassen när katterna är där. Katterna är inte riktigt säkra på hur de ska hantera Adde, tidigare var de helt ointresserade, och egentligen är de väl det fortfarande, men nu intresserar sig Adde för dem så de försöker bestämma sig om de vågar gå nära honom eller inte. Än så länge vågar de inte, hur gärna Adde än skulle vilja klappa dem (läs: dra dem i pälsen).
1 kommentar
Mirre - Sweetwords

Att prioritera tiden tycker jag också är jätteviktigt