Böckling till varje pris

Vi har haft en lugn dag här hemma i dag, dagens nervositetsmoment var böcklingar. Jag älskar böckling, och jag bara måste ha böckling nu till midsommar, så när jag kom på att det bara är ett par dagar kvar till midsommarafton blev jag plötsligt rädd att böcklingen skulle hinna ta slut i butiken (katastrof!). Så eftersom det var fint väder packade jag ner Adde i vagnen och så började vi gå till butiken, men plötsligt dök världens svartaste moln upp, himlen öppnade sig, som man så poetiskt säger i klyschiga romaner, och vips började det ösa ner. Vi var halvvägs till butiken, så jag hann tänka ett par sekunder: fortsätta eller vända? Beslutet var enkelt, på med regnskyddet på vagnen och sedan bara: BÖCKLIIIIING! (Tänk er en klyschig film som utspelar sig på medeltiden där två olika härar går till attack mot varandra, lite samma feeling hade jag där jag plöjde fram genom regnet med vagnen, haha.)
Jag sprang till butiken, kom fram aningen plaskvåt, Adde skrattade inne i vagnen och tyckte jag var rolig. Men jag fick min böckling, en liten portion bara, typ 600 g. Den ska jag njuta av på midsommaren kan jag säga! När vi hade handlat klart hade regnet lättat, det fortsatte ett tag efter att vi kommit hem så vi satt på terrassen och tittade på regnet och på en grävmaskin som jobbade en bit bort.
Nu skiner solen igen. Vädret är minst sagt schizofrent. Mina violer fortsätter förresten bara att blomma, helt otroligt fina! Jag är noga med att vattna dem, de får inte bli kruttorra och så knipsar jag varje dag bort vissna blommor. Tricket för att få dem att blomma länge är att hela tiden ta bort de vissna blommorna innan frökapslar hinner bildas. Då kan de blomma lääänge!
Nu har vi Addes farmor på besök, och Adde ska snart få sin kvällsgröt. Sedan blir det nattning för hans del (Wiktor tar det) och ett skrivpass för min del.
4 kommentarer
Bella

Men ja visst är vädret pendlande! Fint ena stunden och regn i nästa.

Amanda

Vädret är verkligen konstigt, kan det inte bara bestämma sig?

Dema gravid i v 37

Åh vilka fina! Du har verkligen grön fingrar.

Mirre Sweetwords

Jag var böckling igår då, för jag och Bellis cykla hem i absolut spöregn och jättevind på det, det var verkligen storm