Sex, droger och våld i barnfilmer – när blev det ok?

 
Ni har säkert sett skriverierna om den kommande tecknade parodin på Snövit (bl.a. HÄR)? Många röster har höjts på grund av hur de valt att marknadsföra filmen där de påstår att om man har några kilon extra så är man ful. Jag tycker det är helt galet att vi inte kommit längre när det gäller vilken bild av hur flickor och kvinnor borde se ut (snarare verkar det bara bli värre), men något som jag reagerar ännu mera på är flmens trailer. Den verkar utlova ytterigare en film som riktas till barn, men som innehållsmässigt snarare är en tecknad vuxenfilm. De senaste åren verkar trenden gå alltmer åt det hållet – kanske för att vuxna inte orkar titta på animerade filmer enbart riktade till barn längre? Jag vet inte vad orsaken är. Eller anser man att barn ska lära sig "den riktiga världen" direkt från riktigt låg ålder?
Jag älskar animerade filmer och ser ofta de senaste filmerna för mig själv eller med Wiktor till fredags- eller lördagsmyset här hemma. Jag älskar Disneys klassiska filmer, och jag vet att man i dem också kan hitta en del dolda grejer som inte är barnvänliga osv, det viktiga är väl i det fallet att de är DOLDA. Jag ser dem knappt i dag ens som vuxen, och ännu mindre såg jag något av dem som liten. Men i dag är de inte ens dolda, utan det är sex, rått vapenvåld och droger i filmer som har åldersgräns 7 – t.ex. i filmen Zootopia. När blev det okej? Varför behöver 7-åringar (eller t.o.m. yngre) matas med sådant?
Det känns som att man numera är tvungen att själv titta på barnfilmerna först innan man låter sina barn titta på dem för att försäkra sig om att där inte finns sådant som tidigare hörde till betydligt högre åldersgränser i biovärlden. Bara för att en film är tecknad är inte vilket innehåll eller vilken undermening som helst ok.
Jag tror att vi ganska långt kommer att hålla oss till de gamla klassikerna här hemma hos oss, åtminstone många år framöver (det vill säga den dagen då Adde över huvud taget börjar titta på film). 
Vad är era tankar om det här och hur reagerar ni på trailern?
 
1 kommentar
Marlouk

Sjukt att barn inte får vara barn 😰