Smarrig pavlova med lemon curd och vit choklad
Här kommer nu receptet på pavlovan jag gjorde på midsommaren. En snabb, enkel och riktigt smarrig efterrätt som dessutom går att variera i typ det oändliga. Själv gillar jag en variant med mycket bär och med fräsch citronsmak. Jag blev inspirerad till att göra pavlovan när jag för ett tag sedan var med mina föräldrar och åt på Strampen i Vasa. Pappa beställde en pavlova till efterrätt där som såg riktigt god ut (se inlägget här!).
Vår pavlova hade ganska stark citronsmak, så jag rekommenderar att ni smakar av själva när ni lägger i lemon curden så att ni får just så stark citronsmak som ni själva gillar. Jag inspirerades av det här pavlovareceptet, och i det är det bara 3 msk lemon curd, vilket jag tyckte var alldeles för lite, men det kan vara en bra mängd att börja med.
RECEPT PÅ PAVLOVA MED LEMON CURD OCH VIT CHOKLAD:
 
Till marängen behöver du:
3 äggvitor
3 dl strösocker
1 tsk citronsaft
1 msk maizena
 
Till fyllningen behöver du:
2,5 dl vispgrädde
250 g mascarpone
100 g vit choklad
ca 1 burk lemon curd (börja med en liten mängd och smaka av så att du får så stark citronsmak som du själv gillar)
 
Till garnering:
färska bär som t.ex. jordgubbar och blåbär, ev. färsk mynta
 
GÖR SÅ HÄR:
 
Maräng
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna tills de blir riktigt vita och fasta (skålen ska gå att vippa upp och ner utan att äggvitorna rinner ur skålen).
Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills blandningen har blivit riktigt glansig.
Rör ner maizenan.
Bred ut marängsmeten som två lika stora rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Lämna en låg kant på varje rundel.
Grädda i 15 minuter, sänk värmen till 100grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Låt svalna.
 
Citron- och mascarponekräm
Vispa grädden.
Blanda mascarpone och lemon curd.
Vänd försiktigt ner den vispade grädden, lite i taget.
Smält chokladen över vattenbad och rör sedan försiktigt ner i den övriga smeten.
 
Montering:
Lägg hälften av smeten på den första marängrundeln. Lägg sedan den andra rundeln ovanpå och bred ut resten av smeten på denna. Garnera med bär.
 
Voilà, klart att avnjutas. Bon appétit! 
#1 - Mirre Sweetwords

Ohh så gott