Eget bröd – ett riktigt enkelt recept!

 
Hej på er! I dag känns det som att jag yrar runt och försöker få tusen saker gjorda på en gång: frallor i ugnen, en soppa på spisen – sedan fota soppan till ett matspecial för en tidning samtidigt som jag dukar fram lunchen åt Adde, sedan Adde som inte vill sova och så försöka att inte glömma in frallorna för länge i ugnen. Bland annat.
 
Frallorna blev bra i alla fall, och soppan också. Jag tycker man sparar en hel del pengar på att baka eget bröd, åtminstone om man bakar ett sådant som inte innehåller några specialingredienser. Därför försöker jag regelbundet fylla på förrådet i frysen med frallor. Så otroligt goda att äta med lite smör och ost på bara, eller till en god soppa!
 
 
Receptet jag har använt är från Köket.se. Just de här frallorna har jag bakat en gång tidigare, och de blev bättre den här gången när jag jäste dem två gånger, blandade med lite grahamsmjöl också och dessutom hade längre värme i ugnen och förlängde gräddningstiden. De är jättelätta att laga, för man behöver bara röra ihop degen och sedan klicka ut den på plåtar.
 
Jag fördubblade det ursprungliga receptet:
 • 50 g jäst
 • 1 l fingerljummet vatten, 37˚
 • 2 dl mjölk
 • 4 tsk salt
 • 2 msk honung eller sirap
 • 7 dl ljust och milt fullkornsvetemjöl
 • 15 dl vetemjöl
 • 3 dl grahamsmjöl
 1. Smula jästen i en bunke.
 2. Blanda vatten och mjölk och häll lite över jästen.
 3. Rör om så att jästen löser sig.
 4. Tillsätt resten av vatten- och mjölkblandning, salt och honung.
 5. Rör ner mjölet.
 6. Arbeta snabbt ihop den lösa degen.
 7. Strö över lite vetemjöl, täck med bakduk och låt degen jäsa 1 timme.
 8. Klicka ut degen på bakplåtspapper på en plåt i så stora klumpar som du själv vill ha.
 9. Strö lite vetemjöl över klumparna och låt jäsa ytterligare 1 timme.
 10. Grädda i ca 15 min i 175 grader – eller tills ytan är gyllenbrun.
baka bakning enkla frallor frallor recept
0 kommentarer

Nytt i sovrummet

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Hemtex.
(Planscher från Desenio, sängkläder från Hemtex)
 
Jaaay, hela två tavlor har kommit upp på sovrumsväggen nu, och jag är så nöjd med de här två. Det går långsamt framåt här hemma – känner åtminstone jag själv ofta – men det går åtminstone lite i taget, en detalj i taget som kommer på plats. Just tavlor och annat på väggarna gör så mycket för att ett rum ska kännas färdigt, eller mysigare och hemtrevligare.
 
 
Adde är så klart med hela tiden om dagarna, han vill vara med där det händer så han ser ofta till att hamna i bild nu också, haha. Inte mig emot, bilden får ju genast mer liv (och söthetsgraden höjs) om han är med.
 
 
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
För mer inredningsinspiration, se mitt Instagramkonto HÄR.
 
att ha barn inredning interior interiör mammaliv sovrum sovrumsinspo
6 kommentarer

På gång just nu

 
Helgen springer snabbt i väg som vanligt. Vi började dagen med stor frukost hela familjen ihop, eller Adde åt gröt först och sedan när jag och Wiktor bänkade oss för vår första frukost så blev det Addes andra frukost. Jag gillar att göra något särskilt av helgmorgnarna, särskilt söndag morgon, mysigt att få sitta alla tre tillsammans och börja dagen med en god långfrukost.
 
Den inkommande veckan ska jag i väg på en kryssning tillsammans med ett gäng andra från Ledarskapsakademin. Det är en jubileumskryssning till Stockholm som Finsk-svenska handelskammaren ordnar, och jag ser fram emot ett intressant seminarium ombord, god mat och att få träffa och lyssna på inspirerande människor. Vi åker på onsdag eftermiddag och är tillbaka på fredag förmiddag. Därför försöker jag göra så mycket som möjligt av allt annat nu på förhand och planera bland annat för mitt Instagramkonto så att jag kan posta bilder där även när jag är borta osv. Detsamma gäller så klart också för bloggen. Jag räknar med usel nätanslutning ombord så jag kommer att tidsinställa inlägg på förhand. Finns det något särskilt ni skulle vilja läsa om så berätta gärna! <3
 
Nu ska jag sätta igång och skriva, har också en del bilder som ska redigeras för en tidning och skickas i väg i dag. Ha en riktigt härlig fortsättning på er söndag!
 
 
Glöm inte att klicka på hjärtat här nedan ifall du gillar inlägget! Tack! <3
Följ min Facebooksida HÄR!
3 kommentarer