Brunch med Michael Björklund

I början av hösten gick jag med i Marthaföreningen, så alla som tycker att jag har husmorstendenser kan kanske se det här som ytterligare ett steg på husmorsvägen, haha. Azra gick också med, och i dag var det dags för det första evenemanget för vår del: brunch i Musikhuset med kocken Michael Björklund.
En väldigt bra start på dagen! Så fort vi kom in blev vi serverade mimosa gjord på havtorn – otroligt god var den. Jag är inte så förtjust i mimosa annars (föredrar ren skumpa), men den här varianten var jättebra. Sedan fick vi sitta till bords och ta för oss av brunchbuffén som även den var jättegod. Skulle ha kunnat äta hur mycket som helst!
Medan vi åt talade Michael Björklund om vikten av att äta tillsammans, som är något som har lyfts fram nu när Finland fyller 100 år, för finländarna är tydligen sämst i världen på att äta tillsammans (kanske inte helt oväntat). Och det vill man att vi ska bli bättre på. Han hade flera bra poänger och berättade en hel del annat också, roliga stories som fick alla 200 marthorna som var på plats att skratta högt.
Själv ser jag det som något vi prioriterar hos oss, det här med att ha gemensamma middagsmål ihop. Familjetiden är viktigare än en hel massa olika kvällsaktiviteter. Det är klart det är roligt med aktiviteter, och det är inte som att vi kommer hindra Adde att delta i olika saker, men tid tillsammans regelbundet kommer att vara vår prioritet. Tror det är enormt viktigt för familjesammanhållningen och något som, om man inte prioriterar det, får allt annat att kännas meningslös i längden. En av orsakerna till att så många förhållanden spricker tror jag definitivt är att man inte ses, att man hela tiden låter annat gå före, planerar in annat. Allt handlar alltid om vad man väljer att prioritera.
Det bästa var så klart att få hänga med Azra och börja dagen med att cathca upp med henne över god mat. Vi blev intervjuade i början av evenemanget och fick frågan vad vi ser mest fram emot under evenemanget och båda tyckte vi med tindrande ögon: "Maten!" Sedan försökte vi rädda situationen lite och lade till:"Ja, och så Michael Björklund så klart, det faktum att just han gjort maten." 
Ett jätteroligt event, Björklund var en jättekul att lyssna till och maten var top-notch!
Helsingfors Helsinki brunch mat michael björklund
4 kommentarer
Amanda Wallkulle

Helt sjukt, men ja man gör ju de :p

Bella

Åh så mysigt!

Svar: Jo, det var det! :D
Evelina Wilson

Felicia

ååå vad mysigt

Svar: Ja, perfekt sätt att börja lördagen på :)
Evelina Wilson

Tess

Mums, vad gott det ser ut! :)

Svar: Det var det :)
Evelina Wilson