Naket på film och födelsedagsdejt

Här kommer några bilder från i går. Vi hade som sagt en riktigt lyckad dag. Vi förde Adde till hans farmor och sedan körde vi till Iso Omenas köpcentrum där vi gick på bio. Vi såg Blade Runner 2049. Den var betydligt bättre än jag hade förväntat mig, jag var orolig över att sitta där och titta på den typen av film i nästan tre timmar, hehe. Men den gick att se, men jag blev frustrerad över det här med kvinnor i film. Går det inte alls framåt? Nakna kvinnor, men inga nakna män – Ryan Gosling kunde väl ha kastat kläderna ens, haha! Jag menar, tänker de som gör film då att det bara är män som går och kollar på filmerna? En massa kvinnor som fanns där bara för männens skull, men var fanns männen som skulle passa upp på kvinnorna?
För min del kan de skippa allt naket på film, det känns ofta som att de bara använder det för att få fler tittare till en annars lite sämre film, men det stör mig att när det är naket så är det bara på kvinnornas bekostnad. Kvinnor målas fortfarande upp som bimbos som bara finns där för att tillfredsställa män, och det irriterar mig.
Sedan gick vi till Momotoka och åt varsin ramen, riktigt gott! Kul att få bara umgås vi två och fira Wiktors födelsedag på det viset också.
Efter att vi ätit handlade vi lite gott till dagens firand eoch sedan for vi till Addes farmor där det bjöds på klassisk födelsedagstårta. Mums! Allt hade gått bra med Adde, vilket jag visste att det skulle göra, eftersom han är så lätt att ha hand om.
Ändå har jag alltid lite dåligt samvete när vi ber någon vara barnvakt. Oberoende vad det gäller, det var samma sak i somras när jag och Wiktor var på bröllop och Adde därför var med sin mormor och morfar. Jag har inte dåligt samvete över att lämna bort honom, utan mer dåligt samvete över att någon annan "blir tvungen" att ägna sin dag åt att ta hand om vårt barn. Det i sin tur gör att jag känner mig lite stressad hela tiden när vi är borta, även om jag försöker att bara njuta, men det känns lite som att inget får ta mer tid än nödvändigt för vi vill inte vara till mer besvär för dem som har hand om Adde än vi måste. Försår ni hur jag menar? Någon annan med barn som brukar känna på samma sätt?
familj film födelsedag mat
1 kommentar
Karin

Vad gott det ser ut!
Visst känner jag igen mig, men tror jag kom över det lite med andra barnet. Det får kanske ta sin tid ändå, men man får försöka stressa ner:)