Nya blommor vid ingången

I går bytte jag ut pelargonerna och penséerna vid vår ingång till vit ljung. Det var dags nu, för penséerna började se väldigt hängiga ut efter de kalla nätter som vi haft den gångna veckan. Men jag är väldigt nöjd med mina sommarblommor, för de har hållit hela sommaren, trots att vi varit bortresta längre perioder och allt. Penséerna planterade jag redan till min födelsedagsmiddag den 8 april och pelargonerna och murgrönorna lade jag till strax före valborgsmässoafton. De har med andra ord stått i krukorna i mer än ett halvår! Ett tips för att få dem att hålla så länge är att hela tiden nypa bort vissnade blommor, då bildas nya hela tiden.
Jag stod länge och valde mellan vit och lila ljung. Herkules vad svårt det var! Först köpte jag lila, men när jag kom ut till bilen ångrade jag mig och tänkte att nej, de vita passar bättre till vår svarta utevägg. Så det slutade med att jag gick in och bytte.
När vi kom hem insåg jag att jag hade köpt för få plantor, bara sex stycken – och det var vad som rymdes i en kruka. Vi har två vid dörren ... Wiktor hade lite roligt åt mig och jag försökte ursäkta mig med att säga: "Jag är så disträ i dag!" Och han svarade: "Ja, lite mer än vanligt nog."
Jag hämtade i alla fall snabbt sex stycken till. Som tur har vi nära till alla butiker med bilen, men det känns en aning onödigt med två bilresor för en sådan här grej. Nu står de i alla fall utanför dörren i sina krukor. Murgrönan mådde fortfarande så pass bra att den fick bli kvar, den matchar ljungen fint.
Pelargonerna mådde också bra, de hade flera nya knoppar. Därför planterade jag om dem i enskilda krukor och så fick de flytta upp till den inglasade balkongen utanför vårt sovrum. Där får de stå tills det blir för kallt även där.
 
 
Gillar du min blogg? Då blir jag jätteglad om du nominerar mig till Blogg.se-priset HÄR!
calluna höst höstblommor höstträdgård ljung trädgård
3 kommentarer
Nana

Smukt! Jeg har sat hvid lyng foran stenen med vores gårds navn :-)

Svar: Tack! Det låter jättefint! :)
Evelina Wilson

Mirre Sweetwords

Så fint

Svar: Tack! :D
Evelina Wilson

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Åh så fint! :)

Svar: Tack! :D
Evelina Wilson