Den älskade gröten

Godmorgon på er! Vi har ätit gröt (Adde) och druckit kaffe (jag) och så får vi se vad vi hittar på i dag. Just nu går jag här hemma och bara väntar på de där blomlökarna som jag beställde i augusti, så att jag får en orsak att gå ut och gräva i rabatten. Förhoppningsvis kommer de snart. Då blir det julafton!
Av all mat hittills, så även om Adde äter allt finns det inget som går upp mot gröt. Nu sedan några månader tillbaka äter han så gott som likadan gröt som jag brukar om morgnarna. Receptet växlar lite, men ofta blandar jag havregryn, chiafrön och så en blandning av solrosfrön och bovete som jag har mixat ihop till ett pulver. Tidigare brukade jag koka gröten i vatten, men eftersom Adde inte är lika förtjust i ersättning längre (han vill bara ha vanlig mat) så kokar jag gröten på ersättning i stället för att få i honom den mängd som rekommenderas per dag (och blandar i lite mera sedan för att få den att kallna snabbare). Det är en sak som jag ser fram emot när det gäller hans 1-årsdag: att kunna sluta med ersättningen.
Till gröten kör vi fortfarande "sylt", dvs. kokade ekologiska torkade frukter – ofta aprikoser eller plommon – som vi (jag eller Wiktor) mixar med stavmixer. I dag var sylten slut, hade glömt köpa mer frukt att koka upp, så då blev det mosad banan i stället.
0 kommentarer