En tillbakablick till blommigare dagar

Jag var ute och rensade en stund i rabatten för en stund sedan och kom att tänka på några bilder som jag tog i slutet av juli, när mina Tranquility-rosor blommade som vackrast. Så här kommer de, en tillbakablick till högsommaren. Om det är något som jag tycker är sorgligt med hösten så är det att trädgårdssäsongen snart är helt över.
Vid samma tid började en av mina klematis också slå ut, den här heter Justa och klänger tillsammans med rosen Schneewittchen längs den ena väggen vid altanen. Den är en av de få blommor som fortfarande blommar.
David Austins ros Tranquility är utan tvekan en av de vackraste man kan ha i sin trädgård!
Så här ser det ut i dag. Allt har, som sagt, verkligen växt under sommaren. Grusgången syns knappt när man står och ser ner på allt från balkongen. En sak som jag tror att jag kommer att ändra på nästa sommar är aklejorna. Jag tror att jag kommer att byta ut dem mot rudbeckior. Det finns väldigt mycket som blommar samtidigt som aklejorna i rabatten, men rudbeckiorna skulle blomma i slutet av sommaren när nästan inget annat blommar. Mitt mål är att ha en trädgård som blommar hela säsongen, från tidig vår ända fram till lite senare höst än nu.
Som ni ser har grannarna bara gräsmattor, så vår gård sticker verkligen ut i den långa raden av gräsmattor.
0 kommentarer