En toppenhelg

Helgen har varit bra, jag och Azra hade en jättebra tjejkväll i fredags efter att Adde somnat klockan åtta. Han somnar till Chopin nu för tiden. Tidigare var det "Blinka lilla stjärna", men nu är det Chopin som gäller (blivande konsertpianist, haha) när han går och lägger sig. Så han äter gröt klockan 19 och sedan strax före klockan 20 byter vi om till pyjamas på honom och sedan lägger vi honom i sängen där han dricker en flaska ersättning. Sedan lägger han sig ner med sitt mjukisdjur Bobbe och så lägger vi i gång Chopins "Nocturne op. 9 no. 2" som finns inspelad på mitt piano utanför Addes rum. Då somnar han och sover till klockan 7 eller 7:30 följande morgon.
Gissar att det där med Chopin har att göra med att han kanske kopplar musiken till att jag sitter vid pianot och övar eller något. Men samtidigt är ju Chopins pianostycken väldigt fina, en personlig favorit hos mig också.
Jag och Azra satt sent in på natten och åt ostar, drack gott vin, pratade och så avslutade vi kvällen med ett avsnitt av Downton Abbey. Hon sov över så vi kunde fortsätta att hänga följande morgon, och gjorde det med pannkakor till frukost. Kan det bli bättre? Nope, bästa sortens bästa-kompis-tid!
Nu när jag skriver det här inlägget slår det mig att jag glömde ställa fram vindruvorna till ostbrickan, haha. Nu kanske de står och möglar längst inne i kylen. Måste gå och kolla – och äta upp dem!
Är ni också tokiga i ost förresten? Det var en av de saker jag hade absolut svårast att hålla mig borta från när jag väntade Adde. Vad är er favorit på ostbrickan? Jag äter allt, precis allt!
2 kommentarer
Felicia

härligt :D

Emelie

Ost är livet och så lite Chopin på de, ditt barn kommer att växa upp till en riktig kulturmänniska. Kanske till och med minister. Själv är jag barnsligt förtjust i mögelost och fikon ju starkare desto bättre.

Svar: Ja, man får se vad resultatet blir, haha :) Samma här, jag gillar mögelost lite extramycket! :D
Evelina Wilson