Höst i trädgården

Det är deppigt värre, men höstsäsongen börjar verkligen ge sig till känna nu i trädgården. Isopen blommar lite fortfarande, liksom Tranquility-rosorna och min Justa-klematis, även de vita riddarsporrarna kämpar på med enstaka blommor. Schneewittchen-rosen har en hel del knoppar, men får se om de hinner slå ut för de är väldigt små. Jag längtar redan till nästa säsong – så klart. Samtidigt kan man ju inte klaga på de underbara eftermiddagarna som september bjudit på hittills: sol och sommarvärme (förmiddagarna har varit snäppet gråare och molnigare).
Nu under helgen har jag planterat om det sista för i år – tror jag. Allt har växt något enormt här hos oss under sommaren, det är svårt att tro att allt bara var en jordhög ännu i början av maj ... Jag känner mig riktigt nöjd med hur det börjat se ut, men just eftersom allt har växt så mycket har jag varit tvungen att flytta om en del redan nu. Det är det som är bra när man gillar trädgårdsarbete: inget är bestående, utan det går alltid att ändra om och flytta på något. Och det finns alltid något att göra, även om det enligt mig finns lite för lite att göra i just den här lilla trädgården.
Nu väntar jag bara på att alla blomlökar som jag har beställt ska komma hem på posten. Det blir höstens sista uppgift, och DÅ när de är i jorden kommer jag verkligen att längta till våren. Har beställt en hel massa tulpaner, narcisser och krokusar, och det ska bli så kul att se när de alla blommar!
Koncentrationen på topp när vissna löv rensas bort, haha.
1 kommentar
Amanda Niclasson

Härliga bilder!

Svar: Tack! :)
Evelina Wilson