En helg med trädgårdsfix

 
Helgen har varit en hemmahelg med en hel massa växtköp. Men jag lyfte tokigt i lördags och har känt mig halvt handikappad, så jag har mest pekat i butiken och så har Wiktor burit och sedan fixat. 
 
Jag får skylla mig själv för lyftet för Wiktor har sagt gång på gång åt mig att inte lyfta, att be honom om hjälp, men då det kan kännas så jobbigt ibland, man vill inte vara en gravid kvinna som behöver hjälp med saker utan man vill ju löara sig själv. Åtminstone är det så jag känner.
 
 
Nu på kvällen har det börjat kännas bättre, men resten av helgen har jag ganska långt legat i soffan/sängen och läst.
 
Efter en sväng till Bauhaus i dag fixade Wiktor en minisandlåda till Adde, vi köpte en stor blomkruka av trä som Wiktor tätade och klädde invärtes med en täckduk. På bilden hade vi fortfarande bara fyllt den med en påse sand, sedan fyllde vi på med ännu en.
 
 
Adde var glad över allt fix utomhus, och sin vana trogen vinkade han och ropade hallå till folk som gick förbi. Han gör samma sak i bussen också, vinkar och säger hejdå till alla som stiger av och så när vi själva stiger av. Det får folk att le lite extra, till och med karlar som ser ut att vara på hårdare sidan, haha, så det är ett plus eftersom folk annars sällan verkar särskilt glada över barn i bussen.
 
 
Vårlökarna har jag haft otur med för hararna har ätit upp en hel massa av tulpanerna, nästan så jag hade lust att gråta när jag såg det, men några är kvar och växer fint. Och nu täcker jag in hela rabatten till natten varje kväll, gissar grannarns tror jag är knäpp men det spelar ingen roll, vad gör man inte för sina blommor, hehe.
 
 
Så nu har den inglasade terrassen ännu fler blommor, två hortensior bland annat och så ett olivträd. Jag har inga föreställningar om att det ska överleva längre än en bit in på hösten (den behöver svalare vintertemperatur, men inga minusgrader så den passar inte i en lägenhet) men trädet är fint så länge det varar.
 
Nu blir det mera ryggvilande framför teven innan vi tar natt. Ha en fin kväll alla!
0 kommentarer

Bästa botemedlet

Jag känner mig inte helt på topp i dag, är konstigt trött som om jag inte sovit ordentligt (även om jag gjort det), irritationen ligger ganska nära ytan och Adde vill inte sova sin tupplur. Så, vad gör man?
 
 
Jo, man slänger på sig en lite fräsigare kavaj med färg, piffar till sig lite, sätter Adde i vagnen och åker in till stan och fikar i stället för att sitta hemma och hänga. Ibland är omväxling det bästa botemedlet. När jag kommer hem igen kommer energin att vara bättre igen, det är jag ganska så säker på. Det är ju fredag dessutom!
 
Ha en riktigt fin dag så hörs vi senare, kram på er!
1 kommentar

Grillsäsongen inledd

 
När det blir soligt och varmt ute, då njuter jag som mest av att bo i den lägenhet vi bor i. I dag när jag och Adde var i matbutiken efter en sväng till lekparken med min vän och granne Maria och hennes pojke (Addes kompis) textade jag Wiktor och skrev: Nu inleder vi grillsäsongen! Vi har haft helt underbart väder i dag, så det passade perfekt.
 
 
Det kändes somrigt värre att stå i köket och fixa grillspett. Jag fick en massa flashbacks från förra sommaren då vi grillade, och grillade, lyriska över att äntligen ha egen grill och uteplats efter så många år i trånga lägenheter inne i stan. Det var bara den kalla mojiton som saknades, hehe.
 
 
 
Så i kväll har vi haft sommar, med grilldoft, god mat och så sol och värme. Lifvet!
1 kommentar