Sista gångerna

I dag började jag och Adde dagen i Iso Omenas köpcentrum där jag handlade ett par sista grejer som jag hittills skjutit upp och skjutit upp (jag gillar helt enkelt inte att shoppa). Bland annat kände jag att jag behövde fylla på lagret av mjukiskläder, och de råkade jag som tur var hitta billigt på sommarrean. Särskilt om det blir kejsarsnitt nästa vecka vet jag att mjukisbyxor kommer att vara det enda jag vill dra på mig de första veckorna med tanke på snittsåret.
 
 
Innan vi for hem lekte Adde en timme i köpcentrets lekrum där det finns allt möjligt kul, och han njöt för fulla muggar och var alldeles svettig när vi till sist gick därifrån. Det var härligt att se! Och det slog mig att det antagligen var sista gången som han och jag var där på tuman hand innan babyn, och sedan hann jag tänka att det säkert var sista butiksrundan också. Det är konstigt hur sentimental man kan bli inför något som man vet kommer att förändra vardagen och livet. Det blir ett så tydligt före och efter. Och så börjar jag tänka så där om allt möjligt, både stort och smått, "det här är sista gången som ..." Precis som sista dejten med Wiktor senaste helgen.
 
Samma sak var det också när jag väntade Adde, och då var allt "sista gången som barnfria", "sista gången innan vi blir tre" och "sista gången innan vi blir föräldrar". Det är samtidigt en konstig känsla att tänka att Adde leker på som vanligt utan att veta vad som väntar, och jag håller verkligen tummarna för att det också i hans värld blir något bra och positivt, även om det säkert blir en utmaning i början.
 
Nu ska jag skriva en stund så länge Adde sover, ha en riktigt fin fortsättning på er dag!
 
0 kommentarer

Sista dejten

Dagarna bara går just nu, och mest känns det som att jag bara väntar, har svårt att koncentrera mig på så mycket annat och därav tystnaden här ett par dagar. Det här kan vara sista veckan utan bebbe! Å ena sidan har jag svårt att ta in det, å andra sidan känns det som att jag bara vill att den här veckan ska vara slut redan. Det kan i och för sig ha något att göra med värmen också, jag längtar efter kallare väder som tokig!
 
 
I lördags for jag och Wiktor på en sista dejt som 1-barnsföräldrar: pizza och bio i utrymmen utan sol och med ordentlig AC. Det kändes viktigt att hinna med en dejt nu, eftersom vi vet att det kan dröja tills vi får kvalitetstid på tuman hand nästa gång. Man hör ofta att småbarnsåren är döden för förhållandet, och det är inte alltid lätt, förhållandet hamnar lätt i skymundan, men just därför är det så viktigt att verkligen prioritera den där tiden och ta sig den närhelst man bara har möjlighet.
 
Dels ser jag det som ett sätt att prioritera familjen i stort, för om föräldrarna mår bra i sin relation och i övrigt tror jag familjen mår bra, dels för att (även om det är väääldigt långt borta just nu) så kommer det en dag när barnen vuxit upp och flyttat hemifrån, och har man inte haft rutin på att tillbringa tid på riktigt på tuman hand under åren före det så tror jag det är svårt att få in den rutinen senare i livet. Då känns det som att risken är rätt stor att man står där utan barn och inte riktigt vet hur man ska umgås med varandra längre ...
 
 
På gravidfronten så där annars då? Helt ärligt? Jag är riktigt trött på att vara gravid. Värmen gör dessutom att jag känner mig orkeslös och energilös, sover ännu sämre, och ja ni märker ... inte blir direkt så där tjolahoppsan när det gäller humöret, haha. Jag försöker se de positiva sakerna i alla fall och en är att jag precis som när jag väntade Adde verkar slippa svullnad till och med i den här värmeböljan.
 
Jag satt för mig själv i går nersjunken i soffan som en svettande flodhäst med gardinerna fördragna, persiennerna stängda (drömde om iskalla mojitos) och försökte komma på saker som jag trots allt är glad över nu när det är så varmt och en sak är att vi valde att gifta oss för tre år sedan och inte denna sommar. Om vi hade gift oss den här sommaren skulle jag ha varit en blöt fläck framme vid altaret och antagligen haft ett svettspår à la snigelslem efter mig var jag än gick ... sedan kom jag inte på så många fler bra saker, haha. Jag får väl avsluta det här inlägget med hälsningar från hon som alltid har för varmt, och just nu i detta tillstånd har olidligt varmt.
1 kommentar

BB-presenter

Vi har haft en lugn förmiddag här hemma, och när Adde somnade för sin tupplur passade jag på att paketera in den present som vi har tänkt att han ska få på BB när han kommer och hälsar på sitt syskon första gången. Det är en långtradare av trä som samtidigt är en verktygslåda.
 
 
Jag köpte den på rea redan i vintras och hade då tänkt spara den till Addes födelsedag, men sedan har vi blivit tipsade av kompisar och i olika artiklar om syskon och om att få barn nummer två att det kan vara bra att ge en present till det äldre syskonet när hen kommer och hälsar på babyn. Så nu blir det en sådan present i stället.
 
Som jag nämnt tidigare, och säkert kommer att nämna fler gånger, har vi funderat mycket på hur vi ska göra för att det ska bli en så positiv och bra upplevelse som möjligt för Adde att få ett syskon. Det är inte lätt när han är så liten, och just därför tog vi också till oss tipset om en present på BB. Kanske den blir något mer konkret för honom, något positivt som han förstår väldigt väl och som visar att vi uppmärksammar honom också. Jag vet inte. Samtidigt hoppas jag så klart att presenten bara ska bli en bonus vid sidan om och att han ska vara så intresserad av sitt syskon att presenten inte spelar någon roll. Men så här på förhand är det svårt att veta.
 
 
Vi har också ett paket som Adde får ge sitt syskon. När vi var i Italien köpte Wiktor ett par klädesplagg där till babyn som han lät personalen i butiken paketera in så här fint. Det var en period då vi båda kände att vi behövde göra något mer konkret för att börja förstå att vi ska få en baby, så då köpte vi båda ett par plagg, som nu blir Addes present till sitt syskon på BB. Jag har sett i bloggar att vissa gör så när storasyskonet kommer till BB. Som ni märker suger vi i oss alla tricks för det här med första besöket på BB just nu, haha. Ni som har fler barn, hur gjorde ni och hur gick det/upplevde ni det när storasyskonen kom och hälsade på babyn på BB första gången?
baby barn nummer två familj graviditet syskon vecka 38 vänta barn
2 kommentarer