En dag på stan
Vi har haft en bra dag på stan i dag. Jag och syrran for till Loving Hut i Berghäll och åt vegansk lunch där, jättegott! Efter det tog vi tunnelbanan in till centrum där vi mötte upp Wiktor och Adde som kommit in till stan för att se processionen efter presidentbegravningen.
Vi stod utanför Stockmann och väntade på begravningståget, först var det ganska lite folk där, men med tiden fylldes gatan, så när processionen kom var trottoarerna fulla. Vi stod och väntade länge, och sedan var det hela förstås snabbt över. Men det kändes ändå bra att vara där och se det hela, Koivisto var "min första" president, eftersom han var president när jag föddes, så av den orsaken har han en speciell plats bland Finlands presidenter för min del.
Nu ska Adde snart nattas, och efter det värmer vi grillen jag, Wiktor och Sanna och fixar lite mat åt oss. Det blir alltså chill på terrassen i kväll också. Hoppas ni haft en riktigt fin dag!
Onsdagslyx
Nu är syrran här, och kvällen i går var chill och bra. Vi satt på terrassen långt in på natten med popcorn och skumpa och pratade bort flera timmar. Perfekt vardagslyx mitt i veckan!
I dag ska vi in til stan, det är statsbegravning av förre presidenten Mauno Koivisto där i dag och så tänkte vi gå på stan och luncha om vi hittar något ställe som har öppet.
Hur ser er dag ut?
Dags för babysim!
Nu är vi redo för babysim, väskan är packad och Adde har rena kläder på sig, ska bli så skönt att få vara i bassängen (även om den är rätt så varm) för vi har verkligen stekhett här i dag. Fönstren står på vid gavel, dörrarna till både terrass och balkong står på vid gavel och vi har öppnat inglasningen för att få in frisk luft – ändå känns det som att jag håller på och storknar, haha. Men det är så det ska vara nu och det är härligt! Skönt att inte behöva sitta instängd i en svettig lägenhet utan ens en fransk balkong som förra våren, utan få bo där vi bor nu i stället – här går det att njuta av sommarvädret.
Efter babysimmet ska vi hämta min syrra från tåget, ska bli så kul att få hit henne! Ha en riktigt fin fortsättning på er onsdag – eller det är ju nästan som fredag i dag när det är ledig dag i morgon. Hur många av er är lediga resten av veckan?