En kaffebetjänt skulle inte vara helt fel just nu
Är det någon annan som känner att det är svårare att dra sig upp ur sängen nu på morgnarna? Det är konstigt hur lätt det kan gå att vakna klockan sju om morgnarna på sommaren när det är riktigt ljust ute, men så fort det börjar bli mörkare så har jag en tendens att bli otroligt morgontrött ... Adde sover också längre på morgnarna nu, så det gör det ännu lättare att ligga kvar och drömma om en betjänt som skulle kunna koka kaffet och komma och servera det åt en på sängkanten, haha. Så man inte behövde gå upp och koka det själv för att vakna.
Vi har inte så mycket program i dag, annat än babysim i kväll, men annars är det här en vecka med en hel del roligt program, och både jag och Wiktor har kvällar hemifrån på egen hand. Sedan i helgen börjar vi med Addes födelsedagsfirande del 1, det egentliga firandet tar vi sedan nästa helg när han fyller på riktigt. Ser fram emot allt firande!
Här har vi fortsatt att öva på att gå nu på morgonen, det är inte klokt när man tänker på det, hur mycket som ändras på ett år och hur mycket barn utvecklas på bara ett år. Att det kan hända så mycket så snabbt, det är helt otroligt!
Magiska höstkvällar
Jag bara älskar de här kyliga höstkvällarna, det är något nästan magiskt i luften när man sitter ute och ser solen gå ner över rabatten. Och det blir en alldeles särskild höstig doft också, det doftar friskt och härligt.
Vi har haft en lugn hemmadag, ätit färsk majs med havssalt och smör till lunch, gungat i lekparken med Adde och så har jag varit ute och joggat och orkade springa längre än på flera år (mätte inte distansen, men sprang största delen av den sträcka som jag annars brukar promenera om dagarna) så jag kände mig rätt stolt och glad över mig själv, mer peppad än tidigare också.
Nu ska vi äta middag och sedan värma bastun! Vi hörs i morgon igen, kram på er!
Ostronskiva i stället för kräftskiva
I går fixade vi en gammal och snabb favorit till middag: laxpasta med pesto. Wiktor överraskade dessutom med ostron till förrätt. Vi hade egentligen tänkt fixa moules frites, men det är ju ingen bra idé att komma på det när det är lördag, för så klart var blåmusslorna slutsålda i butiken, så då köpte Wiktor varsitt ostron i stället som vi började kvällen med.
Ostron får mig alltid att tänka på när jag var utbyteselev i Frankrike som 17-åring och bodde hos en helt fransk familj (de kunde inte ett ord engelska) i fyra månader. De kunde ha ostronbricka till förrätt (vi åt 3 rätter både till lunch och middag varje dag plus ostar som mellanrätt) och då var det lite samma som en kräftskiva men med ostron i stället. Mamman i huset ställde fram en bricka med ett berg av ostron mitt på bordet och så bara åt de ett efter ett. Synd bara att jag på den tiden inte gillade ostron det minsta, haha.
Laxpastan då? Den är riktigt lätt att göra, och här kommer receptet:
 
Färsk fettuccine
Pesto
Kallrökt lax
Parmesan
Rucola
 
Koka pastan och blanda med valfri mängd pesto. Skär laxen i små bitar och blanda ner i pastan eller servera som den är till pastan. Lägg på en näve rucola och riv över parmesan. Klart!